MEIE LUGU

Oleme kaks hingelt looduslast, kelle jaoks maal elamine on olnud teadlik valik. Maal, kus munadel pole templeid ja mahedal pole märki. Kus korilus ja isetegemine on igapäevane normaalsus ja peamiseks küsimuseks on “Kas tühje purke on piisavalt?”

Elades ja kasvades koos loodusega, oleme leidnud enda jaoks juuretise, mis on osa elavast ja naturaalsest. Luues uued sidemed vanade traditsoonidega, oleme jõudnud leiva küpsetamise juurde.

Väike pagarikoda Samlikul on koht, kus leivad valmivad klassikaliste viiside järgi, parimast kohalikust mahejahust ja naturaalse juuretisega. Teame, et iga toode saab olla maitsev ja samal ajal keha toetav. Meie missiooniks on pakkuda käsitööna valminud pagaritooteid, mis ei ole üksnes ülimaitsvad, vaid toetavad kohaliku kogukonna tervist.

Oleme metsikult tänulikud ja rõõmsad, et oled meid leidnud.

Uute maitseteni!

JUURETIS

Juuretise ilu seisneb selles, et ta on elus. Iga juuretis on täiesti omamoodi, oma iseloomuliku lõhna ja maitsega. See mikrosüsteem, mis ühes juuretises tekib, on mitmete keskkonnast tulenevate faktorite tagajärg. Alustades sellest, millises mullas on teravili kasvanud ning lõpetades sellega, milline on õhk juuretise elukohas.

Juuretisega kergitamine tagab meile kõhusõbralikuma leiva, mida on kergem seedida. Piimhappebakterid, kes juuretises tegutsevad, annavad endast kõik, et meie kehad võimalikult maksimaalselt toitained omastaks, mis ühes leivas on.

Oleme jõudnud tagasi imelise leiva valmistamise viisi juurde – juuretise juurde.

 

JAHU

Kõik meie küpsetised valmivad 100% kohalikest mahejahudest. Meieni jõuavad nad peamiselt ühest armsast Kesk-Eesti veskist: Koksverest.

Meie jaoks on oluline nii puhtalt kasvatatud toit kui ka ökoloogiline jalajälg. See tähendab ainult üht: tooraine peab olema kasvatatud orgaaniliselt ja nii lähedal kui võimalik. 

Kuigi meie kliima ei ole kõige soodsam paljude taimeliikide kasvatamiseks, siis suurema osa leiva toorainest saame siiski kätte Eestist. Meil on palju talunikke, kes viivad edasi kodumaist põlluharimiskultuuri. 

Seega, süües Samliku Pekkeri küpsetisi, toetad ka Eesti teraviljakasvatajaid.

 

JUTUD LIIGUVAD

Tahtsin vaid jagada oma pidulikku tunnet, kui teie sai mul nina all on ja ma sellest pool olen ära söönud ja peale seda käin vaikselt tükikesi juurde murdmas. Mu enda väsimuse ja endale võetud vastutuste/kohustuste perioodil on teie sai mu rõõmu allikas. Aitäh!

Reet, Türi

Imemaitsvad keerud, täitsa ausalt kohe ja parajalt pirakad kah.

Jaana, Vändra

Aitäh seemneleib oli super, meeldis 88-aastasele vanahärrale väga ja kardemoni saiad ka, ilusat õhtut.

Maret, Türi

Tere hommikust! Seemneleib on väga maitsev, aga täna on see kohe eriti hea.

Liis, Paide

Ikka suur hapusai! Väikesest ei jagu meile kuigi kauaks.

Katrin, Vändra

Väike hapusai on meie lemmik! Super küpsusaste alati ja kõik on nii paigas!

Merle, Paide

Leib ja sai olid ülihead. Ausalt öeldes pasteet sinna peale ei jõudnudki, kuna ei tahtnud maitset kaotada.

Ann, Vändra

Aitäh! Imeliselt hea spelta hapusai ja uus lemmik seemneleib. Milline maitse… Päikest Teile!

Kairi, Vändra

Kõigepealt väga suur tänu saia juuretise eest! See töötab suurepäraselt, pärmitaigna küpsetised on nüüd ajalugu.

Alice, Paide

Aitäh, Samliku Pekkerid! Leivad-saiad õnnelikult käes ja maitstud ka. Väääga maitsvad, kõik. Me erilised lemmikud on seemneleib ja tatrasai. Kui taaskord teiekanti sattume, siis tellime jälle. Olge tublid!

Piret, Tallinn

Aitäh Teile, peitsin nüüd pool saia ära, et homseks ka ikka jääks.

Triinu, Paide